Planinarski dom se nalazi na Širokom bilu i vlasništvo je PSD ”Vršačka kula”. Zgrada je sagrađena 1935. a od 1950. godine je otvorena kao planinarski dom.

Centralnu prostoriju čini velika sala u kojoj je desetak stolova, TV i radio prijemnik, garniture za društvene igre i dr. Smeštaj je u sedam lepo nameštenih dvokrevetnih soba i jedna trokrevetna, pet dvokrevetnih bungalova, dve velike zajedničke sobe sa jedanaest i šesnaest ležaja i potkrovljem sa devet dušeka gde se može smestiti više od šezdeset planinara.

Naši članovi imaju oko 100 vikendica odmah pored doma i u njima su često bili ugošćeni planinari iz cele zemlje.

Kupatilo ima jednu tuš kabinu sa toplom vodom i zajedničko je za sve sobe kao i dva toaleta. Ceo dom ima moderno centralno grejanje. Bungalovi se zimi ne greju. Kuhinja je veoma dobro opremljena i priprema sve vrste jela. Asortiman pića je raznovrstan.U domu radi kvalifikovano, profesionalno i veoma ljubazno osoblje. Dom ima dve velike letnje terase koje su opremljene i mogu ugostiti oko stotinjak gostiju. Predstavlja izvanredno mesto za opuštanje, kako starijih tako i mališana.

Cene smeštaja su 400 dinara u grupnim sobama, 500-700 dinara u dvokrevetnim i bungalovima i 5 evra za strance.

U dom se iz grada može doći automobilom. Organizovane grupe mogu doći i svojim autobusom. Do Crvenog krsta vodi asfaltni a dalje tvrdi put. Naravno, ovde možete doći i peške nakon pređenih 8 kilometara. U dom često dolaze ne samo planinari već i izviđači, đačke ekskurzije kao i mnogobrojni izletnici. Društvo ovde organizuje razne vidove druženja kao što su: doček Nove godine, Bal pod maskama i dr.

Dom je otvoren preko cele godine skoro svaki dan. Ipak, preporučljivo je da se pre dolaska u dom najavite našem društvu radi blagovremenog obezbeđenja smeštaja i ishrane kao i vodiča a sve zbog toga da bi vam boravak na našoj planini ostao u lepoj i prijatnoj uspomeni.