Sportski centar Milenijum se nalazi u podnožju Vršačkih planina i predstavlja polaznu tačku transverzale. Otvoren je 2001. godine.

Prostire na površini od 11800 m2. Centralno mesto hale zauzima sportska dvorana površine 4000 m2, ukupnog kapaciteta od 3600 sedišta. Dvorana ima takve dimenzije da omogućava održavanje svih sportskih takmičenja po svetskim standardima.U sastavu SC”Milenijum” nalaze se prateći sadržaji kao što su: fitnes studio i trim kabinet, sauna i jakuzzi. Na površini od 812 m2 nalazi se 26 lokala u okviru centra. Prodajni objekti su širokog spektra od prodavnica mešovite, sportske, tehničke robe do restorana, poslastičarnica, kafea, snack barova i prodavnica brze hrane.U šestospratnoj kuli nalazi se 600 m2 poslovnog prostora različitih mogućnosti.

Sadržaji u hali i gradu uz vršacki breg sa trim stazama u nenarušenom prirodnom okruženju omogucavaju organizovanje kondicionih priprema vrhunskih sportista. Pored profesionalnih priprema mogu se organizovati sportski kampovi, letnje škole sportskih igara, turniri i seminari.

Od centra Milenijum ide se stepenicama do Crkvice (254 m/nv) u čijoj blizini se nalazi i crkva posvećena Sv. Teodoru, vršačkom vladiki koga su Turci živog odrali. Dalje se ide stazom kroz šumu sve do Kule.

Rastojanje do KT-2: 3 km.
Potrebno vreme: 1 čas.
Visinska razlika: +289 m.